Ospravedlnujem sa este raz hromadne ze momentalne neprispievam ale boli sviatky a teraz mam problemi momentalne v skole ked je skuskove ale to sa coskoro konci a pustim sa smelo do toho dalej.
Aktualne ale to som uz pisal mam karbid wolfram v prašku aj kopec vosku.
Momentaláne riesim zdroj ten monitor mi pride strasne slabý tých 40kv co tu mam.
Ja nie som elektrotechnik a dal som precitat ten kusok toho patentu jednemu co prednasa elektrotechniku na vyške v Trenčine a rovnako jednemu co sa venuje fizike na Zilinskej univerzite. Ich nazory na to boli na moje prekvapenie odlisne... ale to inokedy
Ale naucil som sa zopar veci a sice aj ked to niekomu pride akoze to vie kazde male decko. Ja som to nevdel ze zdroje sa delia na makke a trvde a makky zdroj sa neda zatazit a za makky zdroj mozeme povazovat aj ten monitor. Ale kedze trvdy zdroj by bol problem tak nad tým sa nebudem zamyslat a podla eletrotechnika s Trencina na polarizaciu by mal stacit aj makky zdroj.
Dalsia vec ze existuje nejake cislo hodnota lebo velicina alebo nieco uz si to nepamatam, take co vlastne vyjadruej kolko voltov je potrebnych na milimetre hrubky materialu pri polarizacii.
On spominal ze ked on robil nejake pokusi s niecim uplne iným tak ze tam sa pohybovali tei hodnoty nejakých 1000 - 3000 voltov na milimeter.
Ked uvazujem nad týmto tak to aj pri 30kv to moze byt teoreticky potencial spolarizovat len nejaký kusok co bude velký asi ako hracia kocka na človeče či poker
TOTO VSETKO ESTE BUDEM RIESIT HNED AKO SA MI 10teho februara SKONCI SKUSKOVE.
Uz len toto ze tu padol zaujimavý návrh a sice neveim ci si pamatáte ale kedisis na skole ja si to pamatám zo strednej nam ukazovali taký pristroj tam sa kriutilo takou klukov a malo to take dve gulicky na koncoch a uz nveim ak oto funfovalo ale proste potom preskakovali medzi tými gulickami také akoze blesky. Taký haluzny pokus.
No ale zaujimavost je v tom ze to spomenul ten elektrotechnik a vravel ze to dokazalo preskocit fakt odhadom 7 cm a ze ked si vezeme odpor vzduchu tak ze to teoreticky mohlo davat az 150kv ale ze to je ozaj len lvelmi zhruba orientacne a nevie ze ci by sa to dalo vyuzit na tieto uceli.
V KAZDOM PRIPADE SA O TEJTO MASINE BUDEM INFORMOVAT A AK TO BUDE REALNE TAK JU POUZIJEM
keby sme teoreticky mali 150kv a chcelo by to hned 3000v na milimeter tak to je velmi zhruba 50mm to je 5 cm a to je uz zaujimavejsie to by ta baterka mohly byt uz len tak fakt len orientacne a hipoteticky velká asi ako 4,5voltova placata baterka.