Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Barbucha: Ano. Pro tenhle obrázek pak platí, že pokud v horní polovine levé cívky teče proud do nákresny(kolmo na výkres dovnitr), pak v horní polovine pravé cívky teče v závitech proud smerem ven z nákresny. Nebo pri pohledu v smeru osi je proud ve spodní cívce treba lebotočivý a ve vrchní cívce pravotočivý. Zvlášte v prípade feritu a stejnosmerného proudu(ne v prípade moc krátkého pulsu), lze pomoct plným ocelovým jádrem vevnitr, prumeru co vleze, a s libovolnou délkou.

Barbucha
Zasloužilý člen
Dostal: 61 poděkování

Příspěvek od Barbucha »

Akord píše:Barbucha:......
děkuji za instruktáž a informace.

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Re: bohužel

Příspěvek od martinq »

adam.benda píše: Je mi líto, ale hrajeme tady vysokou ligu..

Co víš o magnetické setrvačnosti okolního prostoru a jak je to se stacionárním magnetickým polem, vytvořeným magnety na obvodu rotoru, majícím vyšší otáčky než 800/m ?

Všem: kdo máte cokoliv magnetického, zkuste to roztočit, třeba vrtačkou/čimkoliv, na více jak 800 o/m třeba.

slušný vynálezce, konstruktér talířů, magnetických generátorů, Tesla 21.století, více nápadů přichází ve snu, nikoli při čtení odborné literatury ...

Kód: Vybrat vše

http://www.demiurg.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=119&Itemid=36

NECHAT V CODE !!!

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

magnetická clona

Příspěvek od martin11 »

zdravím...na základě AKORDovi poznámky, přehodnocuji muj mag.motor s rotační clonou na ...magnetický pístový motor s rotační magnetickou clonou....ta clona je z mag.měkého Fe materialu...t.zv. nočníková ocel... funkce je...za 1. utlumit ....dle akorda odvést jinam jeden pol magnetu a za 2.písty motoru v jisté fázi t.zv komprese píst přitahovat...v okamžiku "zápalu - výbuchu "clona eliminující obě magnetická pole odjíždí a nastává expanze.....a tak pořáde do kola....jenže to nefunguje....bohužel muj model je technicky ...po řemeslné stránce nedokonalý.....doufám, že to v brzku vylepším....píšu to sem také proto..., že kdo ten muj motor vidí tak má jiné myšlenkÿ...třeba tu clonu udělat z antikora....to muže být rovnou papírová....dik akord za vysvětlující příspěvek.....já toto vím už rok......a to jsem jen fotograf......tak zdarec martin11 :lol: p.s akord-ovi bodik za podporu mag motorů....čučíme jen na animace nebo podvodná videa...já už vo tom vím svoje...a kdo alespoň vzal 2 magnety do ruky tak snad také :idea: :roll: :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
martinq
Zasloužilý člen

magnety

Příspěvek od martinq »

vypadá to velice jednoduše

http://montalk.net/science/72/john-ecklins-sag-6

sppousta magnet motorů, foto prototypů a popis + patenty z kterých autor vychází

http://www.pureenergysystems.com/os/EdGrayMotor/PM_PEM_MG/prototypes/motor/GM1/index.html

blackjoe9
Stálý člen

Příspěvek od blackjoe9 »

Prišiel som nato čo má spoločné toto a Perendev..preto viem, že mi to fungovať bude..už len ten pošahaný materiál, ktorý je prekliato drahý... :evil:

Sme až príliš ďaleko na to, aby sme prestali...
martinq
Zasloužilý člen

motůrek

Příspěvek od martinq »

MM všimněte si, aby byl motor v zisku, je potřeba 8 takových hejblátek na jedné hřídely
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martinq
Zasloužilý člen

magnetický motor

Příspěvek od martinq »

zase jedno udělátko, pěkný nákres nerovnováhy mezi dvěma magnety, zbrousit, namagnetovat šikmo, vzájemným úhlem, obalit feromagnetikem

martin11 - 1

mag.motor - usa patent

Příspěvek od martin11 - 1 »

...tak jsem si prohledl...jen obrázky usa patenty....amerikánsky neumím...ale výkresy stsčí....v prvním případě 8x vytahují šoupátko, aby změnili magnetismus.....neumím pochopit, jak to mohl někdo dát vůbec k patentování......nevím kolik lidí si zkusilo vytáhnout šoupátko z vlivu magnetu....material na odstínění v zásadě neexistuje a Fe šoupátko se tam bude s magnetem prát takovou silou, že se to nepohne, i kdyby tam bylo těch vaček třeba 100. v principu ruský píst.motor ale trochu jinak.....závěr...vynálezce by si měl sestrojit alespoň 1 vačkový model aby pochopil....no třeba sestrojil a fungovalo to....rád bych se mýlil.....
druhý patent jsem zcela nepochopil, ale je tam zabudovaná nějaká baterie a elektromagnet n zdvihání závory...clony....a to jsem již vůbec nepochopil....přidat si zdroj práce do magnetického motoru....ale ..všimněte si jak je naobrázku hezky namalovaný na hřídeli toho motoru klínek pro žemenici.......to mě tedy vzalo :roll: hezký den martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

mag.motor usapatent

Příspěvek od martin11 »

...jen dodatek....příspěvek martin11-1 jsem martin11 :lol: nějak mě to tady nefunguje takže ne anonym ....hezký den martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Barbucha
Zasloužilý člen
Dostal: 61 poděkování

Re: Homogení magnetické pole.

Příspěvek od Barbucha »

V zásadě by to měl být 150mm dlohý toroidu a axiální magnetizací. A je v zásadě jedno kdy bude magnetizační cívka, jestli uvnitř nebo venku. Ale nelze použít způsob vinutí jako se vinou toroidní trafa. :ethink:

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Vypotil jsem zatím náčrtek poslední verze magnetogravitačního motoru - teď ještě trochu času a sehnat materiál na konstrukci, protože tohle už se v ruce neudrží :)

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

pro:P4priX

Příspěvek od Aquarius1 »

Mrkni na tohle ;)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

ad:Welgor

Příspěvek od chiq »

po dobrom obede a kávičke ma prepadla jedna dotieravá myš-lienka. martin, čo tvoja skúšobná stolica?

jelo
Stálý člen

Re: ad:Welgor

Příspěvek od jelo »

chiq píše:po dobrom obede a kávičke ma prepadla jedna dotieravá myš-lienka. martin, čo tvoja skúšobná stolica?
výborný nápad.Ale statorové magnety by podľa mňa mali byť valce alebo toroidy,to kôli menšej sile potrebnej na otočenie.

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“