Díky za osvětlení přičiny, z čehož pramení ona alergie na onoho pisatele
Já zatím zůstanu Slávku u množství 400ml na den a později začnu pozvolna přidávat, jak to dělám se vším po vzoru dědy Lebedy, čili s námořnickou rozvahou
Dovolím si malou odbočku, neboť si myslím, že to má s bramborovou šťávou souvislost.
Začínám mít takové tušení, že nadledvinky jsou mnohem důležitější orgán, než si i Mudrlanti myslí. Když se podíváš co třeba nadledvinky produkují za hormony zjistíš, že je to především kortizol, který má obrovský význam v metabolismu, což může být počátkem všech problémů a zadělávat i na daleko horší a těžší nemoci. Jak se tím tak prohrabuji, tak zjišťuji, že hormony v těle ovlivňují nemalou měrou kde co. Stále nevěřím tomu, že za vším jsou pouze paraziti. Ti jsou dle mě pouze druhotná příčina problémů, kdy selhává přirozená odolnost a dravost IS. Třeba brzlík je velmi důležitý pro produkci T-lymfocytů.
Pokud přestane dobře fungovat endokrinní systém, stačí pouze aby se poměry těchto hormonů, co jednotlivé orgány produkují rozhodili a je to pouze otázkou času, než se začnou projevovat problémy v podobě nemocí. Stále více mám pocit, že tohle může být dosti podstatná věc všeho. Proto mi dává smysl, že ty brambory by mohli dobře fungovat, protože mají vysoký obsah především draslíku, vit. C a dalších vitamínů a minerálů, sic již v menší míře, ale v přirozené formě, které tělo dokáže daleko lépe vstřebávat. Mimochodem také je zajímavá ta látka v bramborách Alantoin.
Dnes už snad nikdo nepochybuje, že za každým vznikem nemoci a tím rozhozením výkonnosti jednotlivých orgánů je prostě výživná hodnota stravy a také schopnost organismu ji zpracovávat a následně vstřebávat. V lékařských pracích se také dočteš, že špatně fungující endokrinní systém, může napáchat nemalé škody. Nicméně u žen se hormony vyšetřují celkem zcela běžně, ale u mužů je toto stále jaksi opomíjeno, pokud už ten člověk nemá jakési jasné příznaky, které bere v potaz i klasická medicína.
Myslím, že následující je také dosti výmluvné:
"
Rovnováha mezi aldosteronem a kortizolem je nezbytná pro udržování zdraví. Tato rovnováha je spojená s poměrem sodíku (Na) k draslíku (K), zjištěným při analýze vlasů. Pokud převažuje sekrece aldosteronu vzhledem ke kortizolu, jsou obvyklé zánětlivé stavy, např. záněty žaludku (gastritida), záněty tlustého střeva (kolitida), záněty kloubů (artritida a burzitida) a záněty dutin. Toto obvykle koresponduje s vysokou převahou sodíku nad draslíkem ve vlasech. Pokud převažuje sekrece kortizolu vzhledem k aldosteronu, mohou převládat nemoci jako cukrovka (diabetes mellitus), syndromy selhání imunity, infekce, kornatění cév (arterioskleróza), šedý zákal, zelený zákal, koronární choroby srdce (infarkt) nebo nemoci srdečního svalu (kardiomyopatie). Odpovídá to nízkému poměru sodíku vzhledem k draslíku ve vlasech."
Hned jsem si vzpomněl na článek od Merlina o důležitosti draslíku a jelikož mám tento fakt i prakticky u kamaráda ověřený, nemám důvod tomu nevěřit.
Co vím, tak součástí klasické léčby těžkých chronických zánětů jsou hlavně kortikoidy a přináší to těm lidem, co tohle používají úlevu, protože ten zánět uměle tlumí. Vedlejším účinkem je pak tzv. pavoučí obezita a měsícovitý obličej.
Možná tohle budou i případy lidí, u kterých selhává i detoxikace přesto, že dle Salvie již byl údajný primární problém (parazit nebo jiný mikroorganismus) odstraněn. Pokud se ovšem třeba díky té velmi nutričně hodnotné bramborové šťávě doplní chybějící látky a endokrinní systém se podaří srovnat do normy a hormony budou tak zase v rovnováze, problém by měl začít ustupovat. Nemám to sice zatím nijak ověřené, ale selský rozum mi říká, že by to mohlo fungovat.
Další věc je stres a jiné emoční zátěže. Proč třeba lidé, kteří jsou velmi psychicky vyrovnaní prakticky nestůňou, nebo proč lidé i s těžkou smrtelnou nemocí, pokud jsou psychicky vyrovnaní mnohdy vítězí? Dle mě houby pouze placebo, ale to, že se klidem, meditací a jinými duševními praktikami podaří jednotlivé orgány a tím hormony srovnat a právě díky tomu začne vše fungovat lépe, viz.
"...Dalšími stimulanty mohou být hlasitý hluk, hlasitá hudba, světelná stimulace (např. stroboskopy v nočních klubech), nadměrné cvičení a nadměrné vibrace. Hněv, strach a trápení mohou rovněž působit jako stimulanty. Všimněte si, že užívání stimulantů může být výsledkem i příčinou nedostatečnosti nadledvin. Aby se člověk unavený vlivem oslabených nadledvin cítil dočasně lépe, může mít sklon k užívání drog, hlasité hudby nebo k tomu používat hněv..."
Ta moje zimomřivost může být, jak správně uvádíš problém s cirkulací krve, ale původce bych spíše viděl právě v těch nadledvinkách a všimni si, že nadledvinky můžou mít dokonce i spojitost s produkcí HCL v žaludku, čili dodáváním HCL nebo betainu HCL se může řešit pouze důsledek, ale ne příčina.
PŘÍZNAKY NEDOSTATEČNOSTI NADLEDVIN
Nedostatečnost nadledvin je obvykle sdružená s následujícími symptomy, které mohou být mírné až extrémní.
• únava
•
snížená snášenlivost chladu
•
špatný krevní oběh
• nízká hladina krevního cukru (hypoglykémie)
• nízký krevní tlak
• alergie
• apatie nebo deprese
• malá vytrvalost
• nízká sebeúcta kvůli malé výkonnosti
• bolesti kloubů
• málo kyseliny solné v žaludku
• sklony k zácpě
• svalová slabost
• potřeba nadměrného množství spánku
• strach, vlivem nízkého množství energie a sekundární toxicity mědi
• snížená odolnost proti infekcím
• podprůměrná tělesná teplota
Mě toto vše i ve spojitosti s bramborovou šťávou zatím dává smysl.