lajos píše:Existuje startér na výbojky 250-400W, dává nepřetržitou serii úzkých impulzů asi 1200V, má tři vývody (novější jsou dvouvývodové).
to Lajos ... můžeš sem dát "tip", cože to bylo za "typ" ??? ... teda, než jsi ho "typicky kuchnul"
lajos píše:Existuje startér na výbojky 250-400W, dává nepřetržitou serii úzkých impulzů asi 1200V, má tři vývody (novější jsou dvouvývodové).
Dík za připomínky, ale s tím třetinovým proudem jsi to nemyslel "váženě", že ne ??? ...ElabsVracov píše:... ty kondíky ve výkonové části jak pravíš jsou tři sériově, tudíž proud bude třetinový...
Pára je blbost. Jukni sem. Levné a spolehlivé. Minimální spotřeba. A co je hlavní - řízením frq. oscilátoru je množství mlhy regulovatelné.lajos píše: Co mi není jasné: bude se muset vstřikovat(nasávat) horká pára popř. teplá voda? Dalo by se použít původní vstřikovací cesta u jednobodu?
... cca -5 let zpátky "Jákobův žebřík (dodatečně opraveno, původně jsem napsal: "johnsonův žebřík") se dvěma MOT ... plastová trubka + "vidle" + mlha z "US rozbíječe" (jeden z prvních) ... PUFALO to velmi hezky směrem nahoru ... bohužel MOT není stavěn na trvalé zatížení a jedno trafo velmi záhy vzalo za své ... když jsem kreslil to schéma o několik příspěvků výše (omlouvám se, pořád jsem se nedostal k realizaci), s láskou jsem na to "monstrum" vzpomímal ... a přitom jsem si říkal, že technika postoupila směrem dopředu (a ceny prozměnu dolu), že je možná ten správný čas podívat se po nějakým výkonějším "ultrasonicu" + a trafu pro "neony" ...Mim píše:Zajímalo by mě, zda jste něco podobného zkoušeli s ultrazvukovým vyvíječem mlhy a jestli byly nějaké výsledky