sisa píše:Ahoj, je tady mezi náma nějaký chemik? Podařilo se mi uskladnit DMSO (dimethylsulfoxid) v lednici, je to zmrzlé. Skladování má být mezi 15-25 st. Ráda bych věděla, jestli po rozmrazení bude ještě roztok funkční.
Děkuji moc.
Chemik nejsu ale vyzkoušený mám tohle z DMSO.
Ztuhnutí není zmrznutí .Pokud teplota klesne pod 0°C tak je to špatně .Mužeš to vyzkoušet když to uděláš opakovaně.
Já to skladoval při +5°C krásně skystalizuje a vydrží pak dlouho.(Nekazí se akorát není kapalné)
DMSO jsem se dočetl v přírodě pomáhá třeba stromům zabránit v zimě pumpování mízy nahoru.
Výcuc:
Cyklus těchto přírodních sloučenin začíná v moři,kde mikroskopický plankton uvolňuje sloučeniny síry zvané dimetylsulfoniové soli. Tyto soli jsou v moři přeměněny na velmi těkavou látku DMS, která se z vody uvolňuje jako plyn stoupající do horních vrstev atmosféry. Působením ozonu a energie ultrafialového záření se DMS mění na DMSO a MSM. Jak DMSO, tak MSM jsou velmi dobře rozpustné ve vodě a vracejí se na povrch země v dešťové vodě. Rostliny tyto dvě sloučeniny vstřebávají do svého kořenového systému a vytvářejí jejich až stonásobné koncentrace. MSM /síra/ je začleňován do struktury rostlin. Při procesu metabolismu rostlin je MSM spolu s ostatními sloučeninami síry, které vytvořil, konečně mineralizován a dostává se zpět do moře, kde koloběh síry začíná znovu
Více informací na:
http://www.celostnimedicina.cz/co-je-to ... z0qcy4PIXq
Jo a že se stoho dají lehce vyrábět pěkný bouchací věci to tu nebudu rozebírat ,ale doporučuju to ředit mírně vodou. pokud chceme to použit jako nosič ,aby se to příliš nezahřálo,a taky jak vás tady znám nemíchat prstem,vsákne i přes nehty

Ještě mužu dodat, když to zoxiduje a pomocí deního světla se to přemění na MSM tak taky dobře.

Akorát vlastnosti se změní směrem k MSM.