Seeding. Ahoj, Slávek.E_man píše:Tak mne napadlo,...
P.S.

Moderátor: rival
Seeding. Ahoj, Slávek.E_man píše:Tak mne napadlo,...
No já se do móc velkých teorií pouštět nemůžu, není to můj obor. Ale kdo dokáže v současné době vůbec podát solidní teorii?maroš píše:Eman popíš aqko má to fungovať, čo je to Vn jadro. neviem prečo máš tú topnú špirálu tak ďaleko to by ti nič nezohriala.
Hmm, tady vysvětluješ ten iont H-, kterému jsem v tom Pianteliho patentu nerozuměl. Podle Pianteliho pak tento minusový iont H- je schopen postupně nahrazovat elektróny na stále nižších a nižších dráhach, až se dostane na nejnižší a některým se podaří překonat coulombovskou bariéru a fůzujou s jádrem.maroš píše:No ja mám taký scenár. môžme mať vodíkové atómi v niklovom prášku. Nikel pri zohriatí emituje elektróny pomerne dobre a vodík môže zachytiť emitovaný elektrón. Vytvorí sa nám ion H- a ten môže pritiahnúť Ni+ ktorý sa vytvoril emitovaním elektrónu.
Co myslíš tím "natlakovaný prášek.."? To jako slisovaný za studena?, nebo natlakovaný vodíkem(pod tlakem molekulárního vodíku?maroš píše:...reaktor by som vytvoril tak ako tá rúrka čo má rossi a vnútry by bol ten natlakovaný prášok...
Ten nárust teploty při natlakování vzorku vodíkem opravdu všichni při svých niklových pokusech zaznamenali, ale tam ještě ta reakce snad ani nenastávala. Teprve až po mnohahodinovém, či několikadenním zahřívání to začlo "něco" dělát.maroš píše:...Teraz som dostal vysvetlenie od jedného chemika ten hovorí že "každý čo robil tlakové hydrogenizácie v niklovom katalizátore vie že sa vytvára pomerne veľa tepla aj napriek tomu že sa vytvára atomáry vodík s molekulárneho"....
Pokud by byla trubička vodivá, tak by se samozřejmě při indukčním ohřevu zahřívala ta vodivá trubička a ohřívala by prášek uvnitř. Nic proti tomu, ale je to komplikovanější způsob ohřevu než např kanthalovou spirálkou či drátem.maroš píše:...tú rúrku by som vytvoril s takého materiálu ako na hrncoch pre ohrev na indukčnom šporáku. začal by som nahrievať trúbku tak ako nahrieva hrniec na indukčnom šporáku. až by nastala reakcia tak by sa musel indukčný ohrev spomaliť a chladiť rúrku nejakým médiom (vodou. tam vlastne by sme dostali tú energiu. niečo také je tam popísané ale neviem to celkom dobre preložiť. ale aspoň pochopiť sa to dá. neviem ale ako to bude s radiaciou.....
Mohol by si sa Slávek Krepelka k tomu vyjadriť a čo si myslíš o tom patente http://lenr-canr.org/acrobat/PiantelliSmethodforp.pdf k tomu si mal aj nejaké kladné stanovisko.E_man píše: Ten nárust teploty při natlakování vzorku vodíkem opravdu všichni při svých niklových pokusech zaznamenali, ale tam ještě ta reakce snad ani nenastávala. Teprve až po mnohahodinovém, či několikadenním zahřívání to začlo "něco" dělát.
Jak popisuje Piantelli v tom článku B.Krivita (http://newenergytimes.com/v2/news/2008/ ... shtml#dpnr ), tak tam to dokonce začalo nekontrolovaně narůstat snad až ke 1400°C. Tak si říkám, jestli to nechytilo reakci proto, že se vzrůstem teploty stoupnul tlak vodíku a se vzrůstem tlaku se zvětšilo množstvi reagujících atomů - čili klasická kladná zpětná vazba. jedná sa o tlakovú hydrogenizáciu.
Co na tom není jasné? Stačí poněkud obohacený vodík, ať už deuteriem, nebo tritiem no a nadělat některý z těch prachů, asi nikl. Reakce záleží na dost věcech, které nejsou přesně specifikované, což je u patentů běžné. Je třeba se s tím potrápit jako se s tím trápili oni. Pracuje to celkem s jakoukoliv velikostí clustrů, ale že to fachá jen na jejich povrchu, čím je jemnější prach, tím víc je muziky. Příprava je velmi komplexní, jednak dostat ze sintrované tyčky jiné plyny a pak trvá dlouho nasycení vodíkem. Dále je třeba proces nastartovat nějakým šokem. Mluvěj jak o mechanickém, tak magnetickém a mluvě o magnetickém, možná by se to dalo popostrkovat VF pořád, ale čert ví. Podle mne je to velice náročný projekt, ale někdo taky může mít kliku, zauvažovat trochu jinak než vynálezci a na něco dojt, co věc velice usnadní.maroš píše: ... Mohol by si sa Slávek Krepelka k tomu vyjadriť ...
E_man píše:..... by to mohlo jít i levně měřít, jak to ukazuje nadšenec na YT
Jen co mi kamarád přinese zbytek thórivé elektrody, tak to zkusím. .