Peter píše:Když něčemu nejsi schopen porozumět s tím se moc nedá dělat. Když jsi schopen porozumět a bráníš se tomu je to tvoje věc. Když jsi schopen porozumět a bráníš druhým v porozumění jsi diktátor a navíc debil.
Máš snad pocit, že mám potřebu bránit druhým v porozumnění?
Jestli mám sám porozumnět fyzice, tak chci svými vlastními pokusy, nikoliv tím, že se něco z nějaký bifle naučím. Co vím vím, co nevím si chci vyzkoušet v rámci možností. Chci si udělat svůj vlastní názor na fyziku a všechno co mě zaujme mám potřebu zkusit replikovat, hrát s i s tím. Chci si pohrát s neobvyklými jevy, rád se v tom vyžívám. Nezajímají mě přístroje, se kterými jsem v kontaktu stále, nezajímají mě vzorečky a zbytečný řeči kolem toho. Zajímá mě kolik co žere, jak dlouho je určitá daná věc schopna běžet bez dodávky další jiné energie, jak se přístroj dá vyladit, kolik je přístroj schopen přeměnit energie v jinou, kolik jaká energie stojí, apod.
Samozřejmě, že mě zajímají principy, zajímá mě kdo co postavil a co o tom říká. Ty máš zřejmě hodně věcí načtených z biflí, ale tohle moje cesta není. Podle těch biflí máš vyzkoušený, že všechno funguje jak má, ale osobně nechci být "postižen" danými fyzikálními principy definicemi a pouhou prácí s nimi.
Jednoduše řečeno - chci jít prostě jinou cestou a nějak nedokážu pochopit, proč se na mě a na lidi mě podné zbytečně útočí. Vzorečky neznáme, ale máme chuť si prostě s něčím hrát. Prostě jako malé děti

možná pro Tebe vypadáme jako blbci, tak nás tak ber a nech nás být

Často používáme své vlastní názvosloví, které je pro vás odborníky nepřesné, ale my sami tomu rozumíme, tak vo co de? Jsi tu snad proto, že máš chuť sám něco postavit, co se tu na fóru zmiňuje? Ne? Chceš nám pomoct, anebo nám chceš nadávat za naše názvosloví, za naše neodborné "hraní si"?
Vodíkový pohon ála automobil Ti můžu říct, že mě nezajímá. Přitopit si s vodíkem, proč ne. Zatopit si elektromagnetickým rozechvěním železa - proč ne. Hrát si s Joule Thiefem - no a? Udělat si topení na principu GEET Pantone, to by bylo něco

Zkusit si postavit magnetický motor - vyhodím prachy a zjistím, že to asi fungovat nebude, můj problém... Rozumíš mi, nebo budeš dělat, že jsi radši nic z tohoto nečetl?
Dalo by se o tom povídat dál a dál - ale to bych chodil akorát do zbytečných detailů, stejně by to nemělo smysl...