Po rozobrati bolo vidno v celej spalovacej komore 1-2mm vrstvu karbonu a sadze. Zrejme to slo na mix olej/nafta, alebo lahky topny olej.
Spravil som tomu GO. Rozobrane (skoda ze som zabudol fotak doma

), vycistene, spalovacia komora "cista, zeby sa z nej dalo jest" , srubenie hadicka privodu nafty loziska gufera vymenene za nove, odstredivy lievik a tanierik vylestene, nova zhaviaca sviecka. A zavarilo sa par dier, na redukcii, preto to asi zacalo bublat, ked vysrubujem termostat tak sa to chova podstatne lepsie, takisto ked povolim prirubu. Nastartuje to krasne, aj ked je -20° 2 minutky a uz to hori. Ano moze byt ze je to z tatry...ja som to osobne nedemontoval. Moze to byt zo 60tych rokov

Ale co tie dnesne ohrievace ? zubove cerpadlo + tryska ? Ja by som to mozno prerobil, ale bol by problem zo zapalovanim.
Najprv odrezeme ten vyfuk (teda tu prirubu), a pojde tam tenkostenna rura s priemerom 6cm a hotovo, a musi sa skratit, ma totiz 4 metre a od polovice je moc tenka rura.. Uvidime co dalej, treba robit s farbou a je zima.... mozno by slo pouzit hlinikovu alebo nerezovu, tu roztahovaciu, ale tam bude sadat sadza...